Play, Naturally

Evergreen Tree House

 

 

Here’s our new play structure– The Tree House– being installed.  It is about as natural and organic as anything you would find in an Appalachian forest. As an Evergreen parent wrote… “How COOL is that!”

This 18-foot tall play sculpture  was custom-designed by Bill Hutchens and is being installed by Marcus Sims and Allan Hill.  The Tree House consists of  four platforms, rope ladders and a slide. It is made of black locust trunks and Osage Orange branches and pressure treated decking lumber.  

When I told some children that we were going to call it The Tree House, they corrected me:  “It’s a fortress.” “It’s a tower.” “No, its a pirate ship.”  It’s as mutable and whimsical as  imagination itself.

We say at Evergreen, outdoor play is essential.  You can read more about our philosophy here.  I will post a photo gallery when the Tree House is complete.

Play On!

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: